beats by dre cheap

16

Leptir moze izazvati tajfun. Udar vjetra pokrenut njegovim krilima ce mozda koji kilometar dalje izvrnuti stabla. Kao sto se tracak zraka moze razviti u u oluju, tako i tvoja djela mogu imati velike posljedice. Nerealno, kazes? Zasto navijas za svoju ekipu na stadionu, kad je tvoj glas tako nevazan? Zasto mases zastavom dok igra reprezentacija? I sam znas odgovor na to: zato sto se uz jednu zastavu stvori mnogo njih, a iz tvog glasa nastane cijeli hor. Ti si dio svega. I sve je dio tebe.

 

Ti si Bosna i Hercegovina.

 

Tvoja volja je kao vatra pod tabanima. Tvoja volja tjera tvoju ekipu da trci vise i tvoju reprezentaciju da da sve od sebe. Neovisno od toga gdje radis. Neovisno od tvoje pozicije u sistemu. Ti odrzavas sistem. Ti jesi sistem.

 

Ti si Bosna i Hercegovina.

 

Ovo vrijeme nema okus cokolade. To niko ne tvrdi. Moze biti da nemas nade i spasa. Ali vec jednom smo rijesili takvu situaciju. BiH ima dovoljno ruku, koje ljudi mogu pruziti jedni drugima i pomoci. 4 smo miliona. Uprljajmo ruke. Ti si ruka. Ti si 4 miliona.

 

Ti si Bosna i Hercegovina.

 

Kako bi bilo kad bi opet navijao sam za sebe? Ne pritisci gas samo na cesti. Spusti nogu sa kocnice. Nema ogranicenja brzine na cesti koja se zove BiH. Ne pitaj se sta bi drugi mogli uraditi za tebe. Ti si drugi.

 

Ti si Bosna i Hercegovina.

 

Odnosi se prema svojoj drzavi kao prema dobrom prijatelju. Ne galami na svog prijatelja, nego mu ponudi svoju pomoc. Potrudi se koliko god mozes. I kad zavrsis s tim - nadmasi sam sebe. Masi svojim krilima i tako iskorijeni drvece. Ti si i jedno i drugo krilo, ti si drvo.

 

Ti si Bosna i Hercegovina.

(prema njemackoj kampanji)

Nismo mi krivi sto imamo sve zube!
http://playhard.blogger.ba
01/03/2008 09:58